Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Regal Caligrafic la Cincșor, 4-6 noiembrie 2022

Vă invităm la un workshop de caligrafie la Cincșor, potrivit pentru oricine dorește să petreacă un weekend creativ, de dezvoltare a abilităților de exprimare artistică într-un mod terapeutic și relaxant. Organizat de Terapie prin Caligrafie și Gabriela Zamă, workshop-ul beneficiază de participarea specială a maestrului caligraf George Marin.

Pe parcursul a trei zilei, puteți aprofunda, sau, după caz, vă puteți familiariza cu stilurile de scris consacrate, folosind tocul, penița și cerneala specială. Evenimentul este dedicat în egală măsură atât începătorilor cât și celor cu experiență în practica caligrafică.

 Ce veți primi la acest workshop?

Vor fi studiate și exersate în detaliu:

– elemente de bază ale scriptului Roundhand/ Copperplate și Spencerian;

– istoria și dezvoltarea stilului, elemente de tehnică, ritm și respirație;

– explicații privind antrenarea brațului de scriere;

– studiul scrierii Spencerian Ornamental, un stil pe cât de elaborat, pe atât de frumos și spectaculos.

Program:

Atelierul debutează vineri, 4 noiembrie, cu o întâlnire introductivă și de cunoaștere în biblioteca vechii școli săsești, începând cu ora 18:00, înainte de cină. Facem cunoștință și descoperim în ce măsură, scrisul de mână face parte din actualitatea noastră. Cursanții vor afla detalii despre arta caligrafică și despre modul în care aceasta poate aduce beneficii în viața fiecăruia.

Ziua de sâmbătă, 5 noiembrie, este dedicată practicii caligrafice, începând cu o prezentare a materialelor folosite și continuând cu regulile specifice caligrafiei.
După micul-dejun, între orele 9:30-12:30 facem cunoștință cu tocul, penița, cerneala din călimară și foile speciale de lucru, învățând despre postură, respirație și primele linii de bază din caligrafie (cu o pauză de cafea, limonadă, prăjituri).

După un prânz light, un tur ghidat în biserica fortificată din Cincșor și o pauză de cafea, continuăm atelierul între orele 15:00-19:00 cu studiul și construcția caligrafică a literelor mici. Încheiem ziua cu o cină gourmet, de la orele 19:00, în veranda fostei școli săsești.

Duminică, 6 noiembrie, după micul dejun, intre orele 9:30-12:00 continuăm studiul.

Sejurul se încheie după servirea prânzului.

Tarife și rezervări:

Taxa de participare la curs: 150 euro/persoană;

Prețul include:

-peste 10 ore de curs intensiv în care teoria, practica și talentul vor fi armonios îmbinate cu ajutorul oferit de maestrul George Marin;

– folosirea materialelor necesare (toc, peniță, cerneala preparată special) și foi speciale ce vor putea fi păstrate de participanți. Materialele folosite pot fi achiziționate contra cost, la finalul cursului, de cei care doresc;

– coffee break in ambele zile de curs;

– tur ghidat în biserica fortificată din Cincșor.

Înscrierea la curs se face completând formularul de AICI. Rezervarea locului este confirmată odată cu achitarea integrală a cursului. După înscriere veți primi un email cu datele necesare efectuării plății.

Detalii la telefon 0740.179.169 – Gabriela Zamă.

Cazare și masă

Pachet cazare și masă:
– Preț/ persoană în cameră dublă:
145 EUR în cameră dublă mare, 135 EUR în cameră dublă medie

– Preț persoană în cameră single:
215 EUR în cameră single mare, 200 EUR în cameră single medie

Pachetul include cazarea pentru 2 nopți și toate mesele menționate în descriere, precum și folosirea tuturor facilităţilor locaţiei. Băuturile precum apă, ceai și cafea sunt oferite din partea casei. NU SUNT INCLUSE BĂUTURILE ALCOOLICE.

Pentru cazare și masă, contactați-ne folosind meniul „Rezervări” sau scrieți-ne la kulturproject@gmail.com, tel. 0744.373.090.