Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Feminitate și floră – Atelier de artă botanică pe vellum cu Irina Neacșu, 7-9 martie 2022

Despre feminitate, prin ilustrație botanică și poezie

Înainte de apariția tiparului, vellum-ul era principalul mediu pentru manuscrise, texte religioase sau lucrări de artă. Translucid, delicat și versatil, vellum-ul este îndrăgit în continuare de către artiști pentru excelentele proprietăți de arhivare, dar și pentru efectele de lumină, intensitate și vitalitate pe care le oferă subiectelor. În ilustrația botanică, toate aceste caracteristici ale vellum-ului pun în lumină detaliul și eleganța plantelor la un nivel incomparabil cu alte medii.

Inspirați de istoria vellum-ului, de literatură și de poezia naturii, celebrăm feminitatea cum știm mai bine: cu flori, prin artă. Pe parcursul a trei zile, vom aluneca înapoi în timp, ca să descoperim experiența picturii pe vellum. Atelierele invită la o explorare a definiției și ipostazelor feminității în relație cu simbolistica florală și propun, ca mod de exprimare, ilustrația botanică în acuarelă, pe vellum.

Irina Neacșu, designer și artist botanic ASBA (American Society of Botanical Artists), ne va introduce, pas cu pas, în arta botanică, mizând pe conceptualizarea unei idei, pentru a da subiectului complexitate și profunzime. Atelierul cuprinde exerciții de crochiu și schită, desen și pictură.

*Atelierul este potrivit și începătorilor.

**Grupa este formată din 10 persoane.

PROGRAM

Luni, 7 martie, vă întâmpinăm cu schar – plăcinta tradițional săsească de Cincșor. După un prânz ușor, atelierul debutează de la ora 14.00 cu partea introductivă: schițe, crochiuri, compoziții, studii cromatice pentru transpunerea unui concept dat în ilustrație, găsirea detaliilor, organizarea compoziției, alegerea culorilor. Înainte de cină, între orele 17.00-18.00, avem un invitat online – un artist specializat în pictura pe vellum (prezentare, discuții, inspirație).

Marți, 8 martie, după micul dejun, între orele 10.00-13.00 desenăm după model, învățând tehnici de desen și noțiuni despre umbrire. După masa de prânz, de la ora 14.00, facem primii pași în exersarea tehnicilor de lucru în acuarelă pe vellum. Ziua se încheie cu o cină gourmet, în veranda fostei școli săsești.

Miercuri, 9 martie, după micul dejun, continuăm pictura în acuarelă pe vellum și finalizăm lucrările. Sejurul se încheie după servirea prânzului.

TARIFE ȘI REZERVĂRI

Onorariu curs:

180 EUR/ persoană (include materialele de lucru pentru toate trei zilele)

Pachet cazare și masă:

Preț/ persoană în cameră dublă:

165 EUR în cameră dublă mare, 155 EUR în cameră dublă mică

Preț/ persoană în cameră single:

225 EUR în cameră single mare, 205 EUR în cameră single mică

Pachetul include cazarea pentru două nopți și toate mesele menționate în descriere, precum și folosirea tuturor facilităţilor locaţiei. Băuturile precum apă, ceai și cafea sunt oferite din partea casei. Băuturile acoolice nu sunt incluse.

Contactaţi-ne folosind meniul „Rezervări” sau scrieți-ne direct la kulturproject@gmail.com.