Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

CaligraFIIND la Cincșor: Atelier de caligrafie, 11-13 februarie 2022

Perioada de iarnă ne invită cu eleganță la căldura din interior și la o stare de studiu, tihnă și contemplare, la un răgaz de introspecție, pace și creativitate. Și cum altfel s-ar putea întâlni toate acestea laolaltă, decât într-un atelier de caligrafie desfășurat în weekend-ul iubirii (11-13 februarie 2022), în biblioteca vechii școli săsești din Cincșor, locul care unește trecutul cu viitorul, oferind prezentului frumusețe, valoare și sens.
Caligrafia este arta scrisului frumos, adesea uitat sau prea puțin practicat astăzi, în epoca tehnologiei, însă atât de îndrăgit de către cei pasionați de frumos care caută și găsesc răbdarea, bucuria și pacea pe care scrisul cu tocul, penița și cerneala din calimară le oferă cu noblețe și generozitate.
Vă invităm să descoperiți primii pași în studiul Caligrafiei Copperplate și să vă bucurați de efectele relaxante și terapeutice ale acestei arte deosebite, împreună cu Gabriela Zamă, terapeut și caligraf la Terapie prin Caligrafie.
Atelierul debutează vineri, 11 februarie, cu o întâlnire introductivă în biblioteca vechii școli săsești, începând cu ora 18.00, înainte de cină. Facem cunoștință și descoperim în ce masură scrisul de mână face parte din actualitatea noastră. Cursanții vor afla detalii despre arta caligrafică și despre modul în care aceasta poate aduce beneficii în viața fiecăruia.
Ziua de sâmbătă, 12 februarie, este dedicată practicii caligrafice, începând cu o prezentare a materialelor folosite și a regulilor specifice caligrafiei.
După micul-dejun, între orele 9.30-12.30 facem cunostință cu tocul, penița, cerneala din calimară, foile speciale de lucru, învățând despre postură, respirație și primele linii de bază din caligrafie (cu o pauză de cafea, limonadă, prăjituri).
După un prânz light, un tur ghidat în biserica fortificată din Cincșor și o pauză de cafea, continuăm atelierul între orele 15.00-19.00 cu studiul și construcția caligrafică a literelor mici. Încheiem ziua cu o cină gourmet, de la orele 19.00, în veranda fostei școli săsești.
Duminică, 13 februarie, după micul dejun, intre orele 9.30-12.00 continuăm studiul și construcția majusculelor.
Sejurul se încheie după servirea prânzului.
TARIFE ȘI REZERVĂRI
Onorariu curs: 130 EUR/ persoană
Include materialele de lucru (toc, peniță, calimara cu cerneală, foi speciale pentru caligrafie) și suportul de curs ce contine detalii și modele pentru construcția caligrafică a literelor.
Înscrierea la curs se face completând formularul de mai jos, iar locul este rezervat odată cu achitarea lui integrală:
https://forms.gle/yLRingQEJzNMpkU26
Pentru a oferi timp, atenție și spațiul necesar fiecarui participant, locurile sunt limitate.
Pachet cazare și masă:
Preț/ persoană în cameră dublă:
145 EUR în cameră dublă mare, 135 EUR în cameră dublă mică
Preț persoană în cameră single:
235 EUR în cameră single mare, 215 EUR în cameră single mică
Pachetul include cazarea pentru 2 nopți și toate mesele menționate în descriere, precum și folosirea tuturor facilităţilor locaţiei. Băuturile precum apă, ceai și cafea sunt oferite din partea casei. Nu sunt incluse băuturile alcoolice.
Pentru cazare si masă, contactaţi-ne folosind meniul „Rezervări” sau scrieți-ne la kulturproject@gmail.com.