Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

SoNoRo Conac la biserica fortificată Cincșor, 7 august 2020

În 2020, turneul SoNoRo Conac ajunge la cea de-a VIII-a ediție, intitulată “Pe aripile vântului”, și invită publicul iubitor de muzică clasică la o aventură muzicală în locuri pe cât de poetice, pe atât de legendare, din diverse colțuri ale țării. Astfel, grădinile palatelor și conacelor vor găzdui concerte în aer liber, menite să îmbine farmecul unui concert de muzică de cameră cu cel al unei seri de vară.

BISERICA FORTIFICATĂ CINCȘOR – 7 AUGUST 2020, ORA 18.00

În program piese de: Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Gabriel Fauré, Maurice Ravel și Jules Massenet.

Artiști:
Nicolas Dautricourt, vioară
Rebekka Hartmann, vioară
Traian Boală, violă
Răzvan Popovici, violă
Radu Nagy, violoncel
Leo Schmidt,  violoncel
Miruna Nagy, harpă
Pablo Barragán, flaut

“Traversăm un an greu, însă suntem recunoscători pentru posibilitatea de a putea regăsi câteva dintre bucuriile vieții dinaintea pandemiei de coronavirus, concertele cu public fiind unele dintre acestea. Chiar dacă există o serie de limitări, noi le privim ca oportunități și invităm publicul la concerte în aer liber, “pe aripile vântului”, în grădinile conacelor unde am plănuit să concertăm în acest an. Dorim să aducem ascultătorii în această vară înspre liniștea conacelor și clădirilor de patrimoniu din țara noastră, să se bucure de poezia, calmul și poveștile fiecărui loc, de multe ori pe nedreptat date uitării, locuri unde mari personalități ale culturii românești au petrecut veri pline de muzică și poezie în perioada interbelică, un timp pe care dorim să-l rememorăm și să-l recreem prin muzica noastră” – Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac și al Festivalului SoNoRo

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de naturã intimã, propice dialogului cultural și ascultãrii active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.