Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Retorica în slujba înțelepciunii (11-15 iulie)

Următorul curs în parteneriat cu Fundația Casa Paleologul este o combinație între două experiențe anterioare: cursul de vară din 2016 “De la predică la discurs motivațional”, găzduit de mai multe biserici fortificate săsești, printre care și Cincșor, și seria de cursuri de la Cincșor “Despre înțelepciune în viață”, începută în noiembrie 2017.

Cursul va avea, așadar, două componente: una teoretică, prin studierea și aprofundarea unor texte sapiențiale (Homer, Gilgamesh, Iov, Herodot, Platon etc.) și o alta practică, prin exerciții de retorică. Beneficiul va fi astfel dublu: filozofic și retoric. Participanții vor putea exersa arta retoricii -a diatribei, a predicii- filozofice, teoretizată de Platon în “Phaidros” și practicată de figuri precum Isocrate, Cicero, Seneca, Epictet sau Dion Chrysostomul.

Perioada de desfășurare a cursului este 11 – 15 iulie 2018. Începem cu cina de pe 11 iulie, la ora 19.30.

* Cursul se achită separat de alte cheltuieli, iar factura este emisă de Fundaţia Paleologu. Despre onorariul

cursului cât și alte detalii puteți afla aici.

***

Fundaţia PALEOLOGU în parteneriat cu KULTUR ROJECT/CINCȘOR.TRANSILVANIA.CASE DE OASPEŢI susțin împreună învățarea și dezvoltarea personală pe baze reale și solide. Vă invităm la câteva zile de învăţare şi relaxare. Împreună ne vom bucura de schimb de idei, de dezbatere şi dialog într-un loc inedit – fosta şcoală evanghelică (stil Art Nouveau, 1912) şi fosta parohie evanghelică (1624) lângă Biserica fortificată din Cincşor/Transilvania.

Preţul pentru cazare și mese pentru 1 persoană, pentru cele 4 nopţi, este următorul:

Rezervări: Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți, Cincşor nr. 212,

jud. Braşov/Transilvania/România,

e-mail: kulturproject@gmail.com, Tel. 0744373090