Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Weekend gastronomic Amuse Bouche la Cincșor, 10 – 12 iulie 2020

Invitați: Petra Hianu și Alex Petricean

La jumătatea lunii iulie Amuse Bouche revine la Cincșor pentru un sfârșit de săptămană cu adevărat special, conturat în jurul experiențelor culinare.

Invitații din acest an sunt Petra Hianu și Alex Petricean. Siguranța este pe primul plan pentru no,i așa că ne asigurăm astfel din timp că se iau toate măsurile necesare pentru siguranța oaspeților noștri.

Unde? Casele de Oaspeți din Cincșor.

Oricine trece pragul Caselor de Oaspeți pășește într-un univers special, al cărui fir pornește dinainte de 1600 și continuă să se dezvolte. Mărturie începuturilor stau frescele renascentiste transilvănene din Casa Parohială, în timp ce elementele Art Nouveau cuprinse la începutul anilor 1900 în clădirea școlii de Fritz Balthes, amintesc de unul dintre cele mai importante episoade ale dezvoltării regiunii.

Amestecul actual de vechi și nou, istorie și confort adaugă un nou capitol poveștii. O etapă autentică, în care grija și respectul continuă să însoțească fiecare detaliu.

Țesături tradiționale, motive din viața satului, sobe de teracotă, lăzi de zestre, biblioteca uriasă de cărti săsești recuperate, artă contemporană, pian, grădini verzi. Totul se aliniază perfect la Casele de Oaspeți din Cincșor, într-o atmosferă caldă și relaxată.

Când se întâmplă?
Weekend-ul 10-12 iulie.

Cine gătește?

Petra Hianu

Am descoperit-o pe Petra Hianu anul trecut la Sibiu în cadrul unei cine colaborative și am rămas impresionați de nivelul preparatelor pe care le-am gustat.

Absolventă a Facultătii de Drept, Petra a lucrat 3 ani în domeniul juridic, înainte de a face pasul înspre lumea culinară. Țara în care a descoperit pasiunea pentru gastronomie a fost Italia, studiind arta culinară la o scoală privată din Roma. A lucrat inițial că ospătar, ulterior îmbrățișând cariera de bucătar.

A urmat o călătorie extraordinară de descoperire și învățare în care Petra a a lucrat și a făcut stage-uri în Italia, Malta, Belgia ( Herțog Jan 3 Michelin star), Cehia (La Degustation, 1 Michelin star), Slovacia ( Gasperov Mlyn), Suedia (Frantzen 3 Michelin star), Norvegia (Maaemo 3 Michelin star), Irlanda (Aniar, 1 Michelin star). Ultima oprire înainte de a reveni în România a fost Slovenia, la Hisa Franko.

Toate aceste experiențe au dus la formarea Petrei Hianu, un Chef cu o abordare modernă aliniată la trend-urile gastronomiei globale.
Petra și partenerul ei, Paul Moinea, sunt implicați deja în mai multe proiecte locale. Cel mai important este conferința gastronomică Ideal Evolution, a cărei prima ediție a avut loc în Noiembrie 2019. Un eveniment de urmărit în anii următori.

Alex Petricean, Head Chef & Owner NOUA, București

Alex unul dintre cei mai apreciați chefs ai României si un apropiat al evenimentelor Amuse Bouche. Pionier al Noii Bucătarii Românești, Alex a fost desemnat Chef of Year Gault&Millau 2018, a fost membru al echipei de cercetare NOMA 2.0 (restaurantul ce ocupă locul 2 în topul celor mai bune din lume) și a lucrat vreme de 3 ani în câteva bucătarii de top de pe 3 continente. Numim aici Geranium, Central, Quintonil, La Vie Osnabrück.

În iulie 2019, Alex a gătit alături de Ana Roš (World’s 50 Best Female Chef 2017 , locul 38 World’s 50 Best 2019), iar în octombrie alături de Maksut Aşkar (locul 110 în lista extinsă World’s 50 Best Restaurants 2019)

NOUA, restaurantul său deschis în primăvara trecuta, este locul în care Alex Petricean aduce la masă România așa cum o vede el. La intersecția explorărilor sale prin țară, a amintirilor copilăriei și influențelor gastronomice dobândite în toți anii petrecuți peste hotare.

Adrian Boșcu, Chef la Casele de Oaspeți din Cincșor

Adrian are în grijă direcția culinară de la Casele de Oaspeți din Cincșor. Își bazează preparatele pe tradițiile bucătăriei din Transilvania și se inspiră din abundența naturii pentru a obține mâncăruri ce poartă mesajul sezonului și al locului în care s-au format. Totul simplu, proaspăt și plin de gust.

Adrian este la al doilea eveniment alături de noi, după ce anul trecut a gătit împreună cu Ioan Bebeșelea și Radu Dumitrescu. Abia asteptăm să vedem cum va decurge parteneriatul cu Petra și Alex.

Ce avem în program?

Păstrăm structura obișnuită a evenimentelor noastre și adăugăm surprize la fața locului, așa cum i-am obișnuit deja de oaspeții noștri.

Evenimentul debutează cu cina de vineri, într-o abordare mai tradițională. Meniu degustare, 5-6 preparate cu vinuri asociate.

Continuăm cu ziua de sâmbătă: mic dejun cu bunătăți preparate în casă, activități în zonă, prânz în natură și culminăm cu cina extinsă 8-10 feluri, plus vinuri asociate. O selecție din cele mai bune vinuri romanești.

Weekendul gastronomic se încheie cu micul dejun de duminică dimineață.

Pentru toate mesele, cei trei chefs vor colabora, armonizând și contrastând stilurile în cel mai memorabil mod pentru vechii și noii prieteni ce ne vor fi alături. Noi ne ocupam de selecția de vinuri.

Costuri & Detalii

Prețul pachetului este 500 euro/persoană pentru tot weekendul.
Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, toate mesele cu tot cu wine pairing.

Locurile sunt limitate – 24 de locuri (din cele 38 disponibile la Cincșor). Toate mesele vor avea loc in aer liber.

Evenimentul este dedicat exclusiv adulților.

Informații și rezervări la: contact@amusebouche.ro