Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Cultură și filozofie la Cincșor, în inima Transilvaniei, 22-24 noiembrie 2019

Cui îi e frică de curaj?

Dintre toate virtuțile clasice – înțelepciune, moderație, dreptate, pietate și curaj – Socrate consideră că natura acesteia din urmă este cea mai puțin asemănătoare celorlalte. Curajul este fundamentul pe care se construiesc celelalte. Este nevoie de multă îndrăzneală pentru a-ți mărturisi ignoranța, a asculta sfaturile altora precum și pentru a stărui pe drumul unei educații autentice.

Cursul Cui îi e frică de curaj? – susținut de lectorul Răzvan Ioan – va urma exemplul lui Aristotel, care începe studiul diferitelor virtuți printr-o analiză a curajului. Vom discuta, pe parcursul unui weekend studios și pornind de la texte introductive de referință, ce este curajul și care sunt formele sub care acesta se regăsește în educație, cunoaștere, etică și politică. Vom îmbina lectura câtorva lucrări de căpătâi în acest domeniu (Apologia lui Socrate și Laches de Platon,  Antigona, cartea a III-a din Etica Nicomahică a lui Aristotel, Răspuns la întrebarea: Ce este iluminismul? de Kant) cu vizionarea filmului Socrate de Rossellini.

Fundaţia Paleologu și Kultur Project/ Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți susțin împreună învățarea și dezvoltarea pe baze reale și solide. Vă invităm într-un weekend de cunoaștere şi de relaxare, să ne bucurăm împreună de subiecte pasionante, dezbatere şi dialog, într-un loc inedit: fosta şcoală evanghelică (stil Art Nouveau, 1912) şi fosta parohie evanghelică (1624), vizavi de biserica fortificată din Cincșor.

Data limită de înscriere este 15 octombrie 2019.

Cursul începe vineri seara (22 noiembrie), la cină, şi continuă întreaga zi de sâmbătă (23 noiembrie) şi duminică dimineaţa (24 noiembrie). Plecarea are loc duminică, după masa de prânz.

Participanții trebuie să își asigure propriul transport.

Rezervare curs: Cursul se achită separat de alte cheltuieli, în avans, până la data de 15 octombrie, iar factura este emisă de Fundaţia Paleologu. Onorariul cursului este de 800 lei (TVA inclus) de persoană. Pentru participarea la curs este necesar să vă înscrieți AICI.

Rezervare cazare și masă: Costurile de cazare și masă se achită direct la Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți. Preţul pentru cazare pentru 1 persoană pe noapte este următorul:

  • în cameră dublă mare inclusiv mic dejun: 40,- EURO (două persoane cazate în cameră)
  • în cameră dublă mică inclusiv mic dejun: 35,- EURO (două persoane cazate în cameră)
  • în cameră single mare inclusiv mic dejun: 80,- EURO
  • în cameră single mică inclusiv mic dejun: 70,- EURO

Aceste tarife sunt disponibile pentru minim 2 nopţi, în weekendul de curs, numai pentru cursanţii Casei Paleologu.

Prânzul și cina se rezervă separat, pentru cei interesați. Prețul total pentru cele trei zile este de 60,- EURO (cina de vineri și sâmbătă seara, prânzul de sâmbătă și duminică, cafea și băuturi naturale în pauze. Preţurile nu includ băuturi alcoolice).

Mai multe detalii pe e-mail la: kulturproject@gmail.com, sau la tel. 0744373090.