Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Cultură şi filozofie la Cincşor, în inima Transilvaniei (22 – 24 februarie 2019)

 

Convergențele și afinitățile dintre Dostoievski și Nietzsche constituie unul dintre capitolele cele mai fascinante ale istoriei intelectuale moderne. La prima vedere acești titani se situează pe poziții diametral opuse: unul ortodox și slavofil, celălalt ateu și antinaționalist. Și tocmai de aceea înrudirea lor profundă e atît de interesantă. Vom folosi ca unghi de abordare tematica nihilismului, care joacă un rol extrem de important în reflecția ambilor gînditori. Din opera lui Dostoievski ne vom concentra pe romanul Demonii, fără a uita, desigur, figuri ale nihilismului din alte romane. Vom evoca pasaje din Jurnalul unui scriitor, vom analiza Catehismul revoluționarului de Neceaev și vom discuta filmul lui Wajda.  Reflecțiile lui Nietzsche asupra nihilismului sînt răspîndite în diferite texte și în special în fragmentele postume (adunate, de pildă, în Voința de putere). Propun să luăm ca puncte de reper în opera marelui filozof Anticristul și al treilea eseu din Genealogia moralei.

Fundaţia PALEOLOGU în parteneriat cu KULTUR ROJECT/CASELE DE OASPEŢI CINCŞOR/ Transilvania susțin împreună învățarea și dezvoltarea pe baze reale și solide. Vă invităm într-un un weekend de dezvoltare, învăţare şi de relaxare. Împreună ne vom bucura de subiecte pasionante, de cunoaştere, de dezbatere şi dialog într-un loc inedit – fosta şcoală evanghelică (stil Art Nouveau, 1912) şi fosta parohie evanghelică (1624) lîngă Biserica fortificată din Cincşor/Transilvania.

Important: Data limită de înscriere este 10 februarie 2018.

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonneşi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent este președintele Fundației Paleologu.

Rezervări curs: Cursul se achită în avans. Factura este emisă de Fundaţia Paleologu. Onorariul cursului este de 700 lei (TVA inclus) de persoană. Pentru participarea la curs este necesar să vă înscrieți pe site-ul Fundației Paleologu: https://paleologu.com/ro/curs/dostoievski-soloviov-karamazovii

Rezervare cazare și masă: Pachetul de cazare/ masă se achită direct la Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți: kulturproject@gmail.com

http://transilvania-cincsor.ro

https://www.facebook.com/cincsor.casedeoaspeti

Carmen Schuster, 0744373090

 

Programul dumneavoastră de dezvoltare, învăţare şi relaxare la curs:

 

Vineri, 22 februarie 2019

Orele 18.30 Vă urăm „Bun venit” din partea casei cu plăcintă de Cincşor (“Schar”).

Vă prezentăm locaţiile, temele cursului şi ne cunoaştem unii pe altii.

In jurul orei 19.30 veţi lua cina în veranda fostei şcoli evanghelice.

Sâmbătă, 23 februarie 2019

Cursul are loc între orele 9.30 şi 18.30.

Pauzele le faceţi în funcţie de evoluţia firească a discuţiilor.

În pauze savuraţi cafea, ceai şi alte băuturi non-alcoolice.

 

Între orele 13.00 – 14.00 luaţi prânzul.

După prânz aveţi posibilitatea să vizitaţi Biserica fortificată din Cincşor, să vă odihniţi sau să petreceţi timpul liber în grădinile Casei de oaspeţi.

Între orele 15.00 şi 18.00 continuaţi cursul.

După ora 19.30 savuraţi o cină transilvăneană gourmet şi continuaţi

dezbaterea în biblioteca Caselor de oaspeţi din Cincşor.

Duminică, 24 februarie 2019

Între orele 9.30 şi 13.00 continuaţi cursul.

Prânzul îl luaţi în jurul orei 13.00.

Dupa curs decideţi, dacă mai petreceţi câteva ore relaxante la Cincşor

şi vă bucuraţi de împrejurimi sau dacă plecati spre casă!

Preț pachet cazare și masă:

Pesoană în cameră dublă mare:      144,- EURO

Persoană în cameră dublă mică :   134,- EURO

Persoană în cameră single mare:   204,- EURO

Persoană în cameră single mica:   184,- EURO

Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți oferă o bucătarie transilvăneană tradiţională cu produse din regiune, reinterpretată gourmet. Meniul de vinuri este alcătuit exclusiv din vinuri româneşti.

Vă asteptăm la Cincşor!

Casa de oaspeţi Cincşor, Cincşor nr. 212, jud. Braşov/Transilvania/România