Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți

Despre înțelepciunea în viață. Gilgamesh and Co.: “Eroi în căutarea nemuririi” (4-6 mai 2018)

Despre înțelepciunea în viață. Gilgamesh and Co.: “Eroi în căutarea nemuririi”

(4-6 mai 2018) 

Cu Sumerul începe istoria omenirii, iar Epopeea lui Gilgamesh este prima scriere aparținînd genului epic. Ea conține totodată învățăminte despre originea și rostul omului pe pămînt, despre prietenie, moarte și sensul vieții. Vom analiza acest monument literar inaugural și vom pune în evidență asemănările cu mituri prezente în alte culturi, cu alte figuri de eroi și cu alte texte fundamentale precum Geneza, Iliada sau Odiseea. Pentru un prim contact cu Epopeea lui Gilgamesh poate fi utilizată varianta românească. Altminteri, recomand traducerea engleză din Penguin Classics și pe cea franceză a lui Jean Bottéro. Lecturi suplimentare în română: Joseph Campbell, Eroul cu o mie de chipuri (Editura Herald) și Samuel Noah Kramer, Istoria începe la Sumer (Editura științifică).

* Cursul se achită separat de alte cheltuieli, iar factura este emisă de Fundaţia Paleologu. Onorariul cursului este de 600 de lei de persoană. Pentru participarea la curs este necesar să vă înscrieți la noi pe site.

Pentru detalii suplimentare, accesaţi link-ul: https://www.facebook.com/TPaleologu/

** Celelalte costuri sunt trecute mai jos și nu revin Fundației Paleologu.

***
Fundaţia PALEOLOGU în parteneriat cu KULTUR ROJECT/CASELE DE OASPEŢI CINCŞOR/Transilvania susțin împreună învățarea și dezvoltarea pe baze reale și solide. Vă invităm într-un un weekend de dezvoltare, învăţare şi de relaxare. Împreuna vom desluşi scierile filosofilor antici, ne vom bucura de idei noi, de dezbatere şi dialog într-un loc inedit – fosta şcoală evanghelică (stil Art Nouveau, 1912) şi fosta parohie evanghelică (1624) lângă Biserica fortificată din Cincşor/Transilvania.

***

Preţul pentru cazare pentru 1 persoană, pentru cele 2 nopţi, este următorul:

în cameră dublă mare inclusiv mic dejun: 80,- EURO (două persoane cazate in cameră)
în cameră dublă mică inclusiv mic dejun: 70,- EURO (două persoane cazate in cameră)
în cameră single mare inclusiv mic dejun: 130,- EURO
în cameră single mică inclusiv mic dejun: 120,- EURO
Prânzul și cina se rezervă separat, pentru cei interesați. Prețul pentru masă cele 2 zile este de 58,- EURO (cina de vineri și sâmbătă seara, prânzul de sâmbătă și duminică, cafea și băuturi naturale în pauze).

Rezervări: Casa de oaspeţi Cincşor, Cincşor nr. 212, jud. Braşov/Transilvania/România, e-mail: kulturproject@gmail.com, Tel. 0744373090

Vă rugăm să rezervați până pe data de 1 mai 2018. Numărul locurilor este limitat.